Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής

Σχετικά με το τμήμα

Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» ιδρύθηκε το 1965 και λειτουργεί ανελλιπώς από το 1970. Σήμερα το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής είναι σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένο και σε αυτό διενεργείται όλο το φάσμα εφαρμογών της ειδικότητας της Πυρηνικής Ιατρικής (Απεικόνιση, Θεραπείες, in-vitro ραδιοανοσομετρήσεις). Στα απεικονιστικά συστήματα συγκαταλέγονται: ένα state of the art σύστημα υβριδικής απεικόνισης PET/CT (GE Discovery 710,Time-Of-Flight,16sliceCT), ένα σύστημα υβριδικής απεικόνισης SPECT/CT (MEDISO AnyScan,16 sliceCT), και είναι σε φάση ολοκλήρωσης ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του 2ου SPECT συστήματος. Tο Τμήμα διαθέτει 2 δωμάτια (3 κλίνες) θεραπευτικών χορηγήσεων, και διενεργείται όλο το εύρος των θεραπειών (131-Ι για τη θεραπεία καλοήθων και κακοήθων παθήσεων θυρεοειδούς, θεραπεία με ραδιοεπισημασμένα ανάλογα σωματοστατίνης νευροενδοκρινών όγκων, θεραπείας του καρκίνου του προστάτη (PRLT), και συγκεκριμένα με 177Lu-PSMA, θεραπεία και αναλγησία οστικών meta). Την δυναμικότητα του τμήματος συμπληρώνει άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο ραδιοανοσομετρήσεων (RIA, IRMA). Το Τμήμα κλασσικής Πυρηνικής Ιατρικής με το εργαστήριο ραδιοανοσομετρήσεων και τα δωμάτια θεραπείας, λειτουργεί στο Ισόγειο του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», ενώ η μονάδα PET/CTστο επίπεδο -1.
Με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και την επιστημονική γνώση, εργαζόμαστε με συνέπεια, και ακεραιότητα και συμβάλλουμε μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας.

Ιατρικό Επιστημονικό Προσωπικό

Χατζηπαυλίδου Βασιλική

Πυρηνική Ιατρός, MSc, Διευθύντρια ΕΣΥ.

Καλαθάς Θεόδωρος

Πυρηνικός Ιατρός, MSc, Επιμελητής Α′ ΕΣΥ.

Παναγιωτίδης Εμμανουήλ

Πυρηνικός Ιατρός, MSc, PhD, FEBNM, Επιμελητής Α′ ΕΣΥ

Πασχάλη Άννα

Πυρηνική Ιατρός, MSc, PhD, Επιμελήτρια A΄ ΕΣΥ.

Ειδικευόμενοι ιατροί: Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» διαθέτει 5 θέσεις για πλήρη ειδικότητα στην Πυρηνική Ιατρική. Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετεί 1 ιατρός σε παράταση ειδικότητας.

Παραιατρικό Επιστημονικό Προσωπικό

 • Κίτσιου Ευφροσύνη, Τεχνολόγος, MSc, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας.
 • Πιπιντάκου Αγγελική, Τεχνολόγος, MSc, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας.
 • Ατρείδης Δημήτριος Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
 • Καζαντζή Αναστασία, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
 • Κυριακίδου Σοφία Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
 • Κυριλλίδου Όλγα Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων
 • Μαμούγκα Βασιλική Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
 • Σαλαμουρτζή Παναγιώτα Ιατρικών Εργαστηρίων
 • Σάτσιου Μαρία Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
 • Σιδηράδη Αικατερίνη Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων
 • Σιούλης Κωνσταντίνος Χειριστών Ιατρικών Συσκευών

Εξετάσεις που διενεργούνται

Πρόγραμμα Λειτουργίας

Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής λειτουργεί καθημερινά σε ολοήμερη βάση (πρωινή και απογευματινή λειτουργία) και εξυπηρετεί νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς κατόπιν ραντεβού, με παραπομπή ιατρού.

 

ΡαντεβούΤηλέφωναΗλεκτρονικό ταχυδρομείο
Τμήμα κλασσικής Πυρηνικής Ιατρικής2310-898188nuclmed@gmail.com
Μονάδα PET/CT2310-898664theageneiopetct@gmail.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς