Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα

Σχετικά με το τμήμα

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο προσφέρει εδώ και 5 δεκαετίες , υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης, με εξειδίκευση στην ογκολογική απεικόνιση, στα πλαίσια της λειτουργίας του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της επιστημονικής εκπαίδευσης, με την εκπαίδευση  των ειδικευόμενων του τμήματος (παρέχεται πλήρης ειδικότητα) και ειδικευόμενων άλλων νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδος στο Τμήμα Μαστογραφίας αλλά και τη μετεκπαίδευση ακτινολόγων ιατρών ΕΣΥ στην απεικόνιση του μαστού.

Στο μόνιμο προσωπικό του τμήματος ανήκουν 6 ειδικοί ακτινολόγοι ιατροί ΕΣΥ, 11 τεχνολόγοι-χειριστές και 5 νοσηλευτές.

Στον τεχνολογικό εξοπλισμό του περιλαμβάνονται  2 ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα, 1 σύστημα ακτινοσκόπησης, 5 φορητά ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα (εκ των οποίων τα 2 ψηφιακά), 2 ψηφιακοί μαστογράφοι, 3 υπερηχοτομογράφοι και 1 αξονικός τομογράφος 16 τομών.

Το εργαστήριο αναπτύσσεται συνεχώς ανανεώνοντας την υποδομή του όσον αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του με σκοπό να καλύψει και άλλους τομείς της ακτινοδιαγνωστικής.

Ιατρικό Επιστημονικό Προσωπικό

Καρόγλου Ελένη

Διευθύντρια

Γερανού Χρυσούλα

Διευθύντρια ΕΣΥ

Ξυνού Αικατερίνη

Επιμελήτρια Α

Σκουρτανιώτη Ελένη

Επιμελήτρια Α

Συνδουκά Ελένη

Επιμελήτρια Α

Κοσμίδου Μελίνα

Επιμελήτρια Β

Ειδικές Μονάδες

  • Τμήμα Απλών Ακτινογραφιών
  • Τμήμα Μαστογραφίας ( το τμήμα υποστηρίζει και τον μαστογράφο που λειτουργεί στο Κέντρο Προληπτικού Ελέγχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»)
  • Τμήμα Υπερήχων
  • Τμήμα Ακτινοσκοπήσεων
  • Τμήμα Αξονικού
  • Τομογράφου

Δραστηριότητες

Απλές ακτινογραφίες. Ακτινογραφίες επί κλίνης

Ενδοφλέβια πυελογραφία, βατότητα γαστρεντερικού συστήματος, στοχευμένες εξετάσεις (πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος) υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, Βιντεοακτινοσκόπηση της κατάποσης  (VFSS), Βιντεοακτινοσκόπηση οισοφάγου

Μαστογραφίες προληπτικού ελέγχου και διαγνωστικές. Πραγματοποίηση ειδικών λήψεων και μαστογραφίας χειρουργικού παρασκευάσματος.

Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στο μαστό υπό μαστογραφικό και υπερηχογραφικό έλεγχο (FNA, core biopsy, σήμανση μη ψηλαφητών βλαβών με hook).

Υπερηχοτομογράφημα θυρεοειδούς και τραχήλου, μαστών, και των άλλων επιφανειακών οργάνων, άνω και κάτω κοιλίας και Tripplex αγγείων.

Υπερηχογραφική καθοδήγηση για παρακέντηση – παροχέτευση συλλογών, διαγνωστικές παρακεντήσεις  (FNA) θυρεοειδούς, λεμφαδένων και άλλων επιφανειακών οργάνων.

doctor-1

Τμήμα Αξονικού Τομογράφου

Αξονική τομογραφία Εγκεφάλου, Τραχήλου / Σπλαχνικού Κρανίου, Θώρακος, Άνω κοιλίας, Οπισθοπεριτοναίου, Κάτω κοιλίας, Σπονδυλικής Στήλης, Λεκάνης-ισχίων, Άνω Άκρων, Κάτω Άκρων

Αξονική αγγειογραφία πνευμονικής αρτηρίας, τραχήλου, θωρακικής αορτής, κοιλιακής αορτής και λαγονίων αρτηριών

Τριφασική αξονική παγκρέατος, ήπατος, κοιλίας, , 4D αξονική παραθυρεοειδών αδένων

Αξονική εντερογραφία, Αξονική (εικονική) κολονοσκόπηση, Αξονική (εικονική) βρογχοσκόπηση, Αξονική πυελογραφία

Βιοψίες υπό την καθοδήγηση του Αξονικού Τομογράφου

Πρόγραμμα Λειτουργίας

Τακτικά Εξωτερικά ιατρεία, κατά τις πρωινές ώρες όπου εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι ασθενείς που παρακολουθούνται στο Θεαγένειο Α.Ν.Θ.

Προληπτικός Μαστογραφικός έλεγχος στα πλαίσια λειτουργίας του Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Καθημερινή 24ωρη εφημερία για εξυπηρέτηση των νοσηλευόμενων ασθενών

Απογευματινά εξωτερικά ιατρεία (αξονικός τομογράφος)

doctor

Επικοινωνία

Για ραντεβού στο Τμήμα Ακτινοσκοπήσεων

Καλέστε στο 2310-898116 κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 8:00 το πρωί έως τις 2:30 το απόγευμα. Αν δεν είστε ασθενής του Νοσοκομείου μας, για να κλείσετε ραντεβού θα πρέπει να έχετε συμπληρωμένο από τον θεράποντα ιατρό το ενημερωτικό σημείωμα (πατήστε ΕΔΩ για εκτύπωση)

Για ραντεβού στο Τμήμα Αξονικού Τομογράφου

Χρειάζεται να προσέλθετε εσείς ή κάποιος εκπρόσωπός σας με το ηλεκτρονικό σας παραπεμπτικό στην Γραμματεία του Αξονικού Τομογράφου κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 8:00 το πρωί έως τις 2:30 το απόγευμα, για να σας δοθούν οδηγίες προετοιμασίας ανάλογα με την εξέταση που θα διενεργήσετε. Αν δεν είστε ασθενής του Νοσοκομείου μας, για να κλείσετε ραντεβού θα πρέπει να έχετε συμπληρωμένο από τον θεράποντα ιατρό το ενημερωτικό σημείωμα (πατήστε ΕΔΩ για εκτύπωση)

Ενημερωτικό Αξονική Τομογραφία
Ενημερωτικό Βιντεακτινοσκόπηση
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς