Ουρολογικό Ογκολογικό τμήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Το Ουρολογικό – Ογκολογικό τμήμα, λειτουργεί από ιδρύσεως της Νοσηλευτικής μονάδας του Νοσοκομείου (1975),  βρίσκεται στον 5ο  όροφο και διαθέτει 16 κλίνες. Διεκπεραιώνει όλο το φάσμα των Ουρολογικών ογκολογικών επεμβάσεων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, ενώ σε συνεργασία με τις ογκολογικές χημειοθεραπευτικές κλινικές, το ακτινοθεραπευτικό Ογκολογικό τμήμα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου, διαχειρίζεται ασθενείς με πολύπλοκα ογκολογικά προβλήματα.

Όλοι οι ασθενείς μας καταχωρούνται στο αρχείο του νοσοκομείου έχοντας ο καθένας τον ιατρικό του φάκελο που τον ακολουθεί σε κάθε του επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία η σε ενδεχόμενη νοσηλεία του. Το Ουρολογικό – Ογκολογικό τμήμα  διατηρεί μεγάλο αρχείο ογκολογικών ασθενών εδώ και 45 χρόνια.

Το Ουρολογικό – Ογκολογικό Τμήμα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και άριστα εκπαιδευμένους συνεργάτες, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η σύνθεση της κλινικής είναι η εξής

Μουστάκας Γεώργιος

Προϊστάμενος Διευθυντής

Κλαμπάτσας Αθανάσιος

Διευθυντής ΕΣΥ

Γραικός Κωνσταντίνος

Διευθυντής ΕΣΥ

Μαρλάς Γεώργιος

Επικουρικός Ιατρός

Γκατζός Στέργιος

Επικουρικός Ιατρός

Οικονόμου Αχιλλέας

Ειδικευόμενος Ιατρός

Μήλου Μελίνα

Ειδικευόμενη Ιατρός

Δατσέρης Νικόλαος

Ειδικευόμενος Ιατρός

Επίσης από το Νοσηλευτικό προσωπικό: Φωτίου Βασίλειος (Προιστάμενος νοσηλευτής ) Παπαδοπούλου Μάρθα (Αναπληρώτρια προισταμένη ) και 14 ακόμη εργαζόμενους  νοσηλευτικού προσωπικού

ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Επίσης Προϊσταμενες Νοσηλεύτριες του τμήματος διετέλεσαν οι:

  • Τσαπάνου Βασιλική
  • Αδραμερινά Αικατερίνη 
  • Μαγαλιού Σοφία
  • Κωνσταντούλα Αγγελική

ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

  • Τμήμα ακτινοσκοπικών εξετάσεων με C-ARM
  • Τμήμα Ουρολογικών Υπερήχων
    (Βιοψίες προστάτη, Διαδερμικές νεφροστομίες, Υπερηβικές κυστεοστομίες) 
  • Ουρολογικό – Ογκολογικό Συμβούλιο
  • Τμήμα ενδοουρολογίας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Ουρολογικό – Ογκολογικό τμήμα, καλύπτει όλο το φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εξειδικευμένων ογκολογικών χειρουργικών επεμβάσεων (Ολικές κυστεκτομές, Ριζικές προστατεκτομές, Ριζικές και μερικές νεφρεκτομές, Ουρητηρονεφρεκτομές, Ριζικές πεεκτομές κλπ).

Φέρει εις πέρας καθημερινά επεμβάσεις που αφορούν κακοήθεις και καλοήθεις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Λειτουργούν: Εξωτερικά ιατρεία δύο φορές εβδομαδιαίως (Τρίτη και Πέμπτη), Απογευματινά Ιατρεία (2 φορές εβδομαδιαίως κάθε Τρίτη και Πέμπτη), Χειρουργεία κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή καθώς και ιατρείο διαγνωστικών και τοπικών επεμβάσεων κάθε  Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή.

Όσον αφορά τον τομέα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, στο Ουρολογικό – Ογκολογικό τμήμα έχουν προστεθεί 2 (δύο) διπολικές διαθερμίες (TURis)  με τις οποίες γίνεται αναίμακτα η επέμβαση.

doctor-1
doctor

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το τμήμα μας προς το παρόν χορηγεί ειδικότητα σε 3 ειδικευόμενους Ιατρούς (εγκρίθηκε και τέταρτη θέση). Κάθε 15 ημέρες (Πέμπτη 1300 – 1400) πραγματοποιούνται ενδοκλινικά μαθήματα και βιβλιογραφική ενημέρωση από όλους τους Ιατρούς του Τμήματος και αφορούν ολόκληρο το φάσμα της ουρολογίας, στο οποίο συμμετέχουν και ιατροί άλλων ειδικοτήτων ( Χημειοθεραπευτές, Πυρηνικοί Ιατροί, Παθολογοανατόμοι κλπ). 

Το Ουρολογικό – Ογκολογικό Τμήμα του ΑΝΘ ¨ Θεαγένειο¨ διοργανώνει ετησίως την Επιστημονική διημερίδα Ουρογεννητικής Ογκολογίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με άλλες Επιστημονικές εταιρείες.

Από το 2013 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Τμήμα μας, σε συνεργασία με την ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα την Ουροογκολογία, διάρκειας 3 (τριών) ημερών, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Ουρολόγων σε Ογκολογικά θέματα. Την εκδήλωση παρακολουθούν και συμμετέχων Ιατροί εισικοτήτων που εμπλέκονται με την ογκολογία του Ουροποιητικού από όλη την Ελλάδα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς