Πνευμονολογικό

Σχετικά με το τμήμα

Το πνευμονολογικό-ογκολογικό τμήμα στεγάζεται στον 3ο όροφο του ΑΝΘ Θεαγενείου και απαρτίζεται από 12 κλίνες ασθενών, 2 γραφεία ιατρών και γραφείο (στάση) προϊσταμένης-νοσηλευτών-υποδοχής ασθενών.

theageneio

Ιατρικό Επιστημονικό Προσωπικό

Τσιούδα Θεοδώρα

Θεοδώρα MD.PhD.MSc.υπ.postdoc diploma Πνευμονολόγος Προϊσταμένη Πνευμονολογικού Ογκολογικού Τμήματος

Μπουτσίκου Ευφημία

MD.postdoc diploma, Πνευμονολόγος ΕΠ.Β

Μπίκος Βασίλειος

Πνευμονολόγος-Επικουρικός

Θεοδωρίδου Ανατολή

Ειδικευόμενη Ιατρός

Ειδικές Μονάδες

Βρογχοσκοπική μονάδα αποτελούμενη από 2 Ινοπτικά βρογχοσκόπια, μια συσκευή Cryoablation(Δωρεά Παν.Καρβουνίδη) και προσεχώς εγκατάσταση EBUS (Δωρεά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχου κ. Πατουλίδου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης) καθώς και συσκευής υπερήχων και ηλεκτροκαυτηρίας.

Δραστηριότητες

 • Ειδικό Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στα πλαίσια ενημέρωσης και πρόληψης πνευμονοπαθειών και καρκίνο του πνεύμονα.
  Tο ιατρείο λειτουργεί συμβουλευτικά στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κάθε Τετάρτη – Παρασκευή.
 • Ιστολογική και κυτταρολογική επιβεβαίωση του καρκίνου του πνεύμονα καθώς και μεταστάσεων άλλων νεοπλασιών με τη διενέργεια βρογχοσκόπησης όπως και διάνοιξη ενδοβρογχικών στενώσεων και αντιμετώπιση μικροαιμορραγιών με τη χρήση της Cryoablation.
 • Λειτουργία τακτικών εξωτερικών ιατρείων δύο φορές την εβδομάδα για διερεύνηση-διάγνωση πνευμονοπαθειών και καρκίνο του πνεύμονα, παρακολούθηση αυτών των ασθενών καθώς και ασθενών άλλων ογκολογικών τμημάτων που χρήζουν πνευμονολογικής εκτίμησης. Επίσης πνευμονολογικές εκτιμήσεις σε νοσηλευόμενους καθώς και σε προεγχειρητικούς ελέγχους τους γίνονται από τους πνευμονολόγους σε καθημερινή βάση.
 • Νοσηλεία ασθενών με Cα του πνεύμονα στις 12 κλίνες της κλινικής με χορήγηση χημειοθεραπειών ή και ανοσοθεραπειών όπως και υποστηρικτικής αγωγής τους.
 • Στο τμήμα της ημερησίας νοσηλείας του 9ου ορόφου δύο φορές την εβδομάδα γίνεται παρακολούθηση και χορήγηση θεραπειών σε ασθενείς με καλό PS ή χωρίς ιδιαίτερες συνοσηρότητες.
 • Μια με δύο φορές εβδομαδιαίως γίνονται ενδοτμηματικά μαθήματα με up to date θέματα που αφορούν την ειδικότητα της πνευμονολογίας και το τελευταίο έτος και τη νόσο SARS-COV-II καθώς οι ιατροί του τμήματος συμβάλλουν ενεργά από την αρχή της πανδημίας με λήψη: ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων, τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και τη μετακίνηση στο ΑΧΕΠΑ από την αρχή του δεύτερου κύματος της νόσου της πνευμονολόγου Ι. Κόκκορη.
 • Η συμμετοχή του κέντρου μας σε ερευνητικά πρωτόκολλα με καινοτόμα και πρωτοποριακά φαρμακευτικά σκευάσματα, δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους ασθενείς να ενταχθούν σε αυτά και να λάβουν τα πολλά υποσχόμενα νέα φάρμακα, ενισχύοντας έτσι και σε εμάς τους λειτουργούς της υγείας την πίστη στο έργο μας και την ελπίδα για έγκαιρες και αποτελεσματικότερες θεραπείες· πεποίθηση που επιδιώκουμε να ενστερνιστούν οι εκατοντάδες των ασθενών μας που παρακολουθούμε ανά έτος .

Πρόγραμμα Λειτουργίας

 1. Τακτικά εξωτερικά ιατρεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή με ραντεβού 8πμ-15μμ.
 2. Ειδικό Ιατρείο διακοπής καπνίσματος κάθε Τρίτη 12μμ-15μμ στο χώρο προληπτικού ελέγχου.
  Tο ιατρείο λειτουργεί συμβουλευτικά στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κάθε Τετάρτη – Παρασκευή.
 3. Βρογχοσκοπήσεις κάθε εργάσιμη ημέρα με ραντεβού.
 4. Καθημερινά νοσηλεία στο τμήμα ασθενών και έκτακτων εισαγωγών μόνο για τους ασθενείς του τμήματος.
 5. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη διενέργεια ημερήσιας νοσηλείας στον 9ο όροφο.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς