Βιβλιοθήκη

Σχετικά με τη βιβλιοθήκη

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ λειτουργεί από το 1973 και σκοπός  της είναι η παροχή τεκμηριωμένης, έγκαιρης και έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης σε όλη τη νοσοκομειακή κοινότητα, υποστηρίζοντας και προάγοντας τους κλινικούς, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς του νοσοκομείου.

Η βιβλιοθήκη είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών και συμμετέχει με το υλικό της στο Συλλογικό Κατάλογο Περιοδικών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Για τα άρθρα που δεν εντοπίζονται στη συλλογή της βιβλιοθήκης υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας τους από άλλες βιβλιοθήκες της χώρας μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών καθώς και από τις Υπηρεσίες Παροχής Αντιγράφων Επιστημονικών Άρθρων του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (NILDE HEAL-LINK).

Επίσης, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες τις να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά Βιβλία και περιοδικά του εκδότη Elsevier με την Ετήσια Institutional συνδρομή ClinicalKey® σε επτά θεματικές ενότητες:

  1. Hematology, Oncology & Palliative Medicine Package       
  2. Pathology Extended Package
  3. Radiology Extended Package
  4. Cardiovascular Disease Extended Package                       
  5. Gastroenterology & Hepatology Package
  6. Endocrinology, Diabetes & Metabolism Package  

Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, εξυπηρετεί τους χρήστες της με παραγωγή φωτοαντιγράφων του υλικού της αλλά και την αποστολή του άρθρου στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες σχετικές με την ιατρική βιβλιογραφία από τους 4 Η/Υ της βιβλιοθήκης οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο .  

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η βιβλιοθήκη εξυπηρετεί το κοινό της από :  Δευτέρα –Παρασκευή : 8.00π.μ – 2.00μ.μ.

ΣΤΟΙΧΕΪΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

2310 898205 και 2310 898206

E-mail

libtheag@otenet.gr

Διεύθυνση

Αλ. Συμεωνίδη 2, Θεσσαλονίκη 546 39

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ακλάση Μαρία   ΤΕ Βιβλιοθηκονόμος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς