Γ’ Χημειοθεραπευτικό τμήμα

Σχετικά με το τμήμα

Το Γ’ Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας και Χημειοθεραπείας λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στο Α.Ν.Θ. Θεαγένειο. Το Τμήμα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα: Η Κλινική στον 7ο όροφο με 18 κλίνες, το Εξωτερικό Ιατρείο στο ισόγειο και η μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στον 9ο όροφο του Νοσοκομείου.

Υπάρχει εξειδίκευση στην διάγνωση και θεραπεία κακοήθων συμπαγών όγκων, στην υποστήριξη επιπλοκών αντινεοπλασματικών θεραπειών, στην αντιμετώπιση οξέων και επειγόντων προβλημάτων στην Ογκολογία, στην παρακολούθηση νεοπλασματικών ασθενών μετά τη λήψη των θεραπειών τους, στη διερεύνηση κληρονομικής επιβάρυνσης κακοηθειών, στην πρόληψη κακοηθειών, κλπ.

Οι ιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος είναι άκρως εξειδικευμένο στο χώρο της Κλινικής Ογκολογίας.

Ιατρικό Επιστημονικό Προσωπικό

Δρ Αναστάσιος Μπούτης

Διευθυντής Κλινικής, Ειδικός Παθολόγος Ογκολόγος

Δρ Ευθαλία Λάλλα

Διευθύντρια, Ειδικός Παθολόγος Ογκολόγος

Άννα Ανδρεάδου

Επιμ. Β’, Ειδικός Παθολόγος Ογκολόγος

Αγγελική Φωταρέλλη

Επιμ. Β’, Ειδικός Παθολόγος Ογκολόγος

Ειδικές Μονάδες

Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου διενεργούνται όλες οι απαραίτητες θεραπείες για τις οποίες δεν χρειάζονται συνθήκες νοσηλείας και σε ασθενείς με σχετικά εύκολη πρόσβαση.

Δραστηριότητες

Υπάρχει εξειδίκευση στην διάγνωση και θεραπεία κακοήθων συμπαγών όγκων, στην υποστήριξη επιπλοκών αντινεοπλασματικών θεραπειών, στην αντιμετώπιση οξέων και επειγόντων προβλημάτων στην Ογκολογία, στην παρακολούθηση νεοπλασματικών ασθενών μετά τη λήψη των θεραπειών τους, στη διερεύνηση κληρονομικής επιβάρυνσης κακοηθειών, στην πρόληψη κακοηθειών, κλπ. Οι ιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος είναι άκρως εξειδικευμένοι στο χώρο της Κλινικής Ογκολογίας. Χρησιμοποιούνται όλες οι μοντέρνες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις, σύγχρονες αντινεοπλασματικές θεραπείες (χημειοθεραπείες, ανοσοθεραπείες, μονοκλωνικά αντισώματα, βιολογικοί παράγοντες, στοχεύουσες θεραπείες, κλπ). Σε συνεργασία με το Ακτινοθεραπευτικό και με άλλα παθολογικά και χειρουργικά Τμήματα και στα πλαίσια των καθημερινών Ογκολογικών Συμβουλίων διαμορφώνονται κοινές και εξατομικευμένες θεραπευτικές στρατηγικές. Οι ιατροί του Τμήματος συμμετέχουν συνεχώς σε Ελληνικά και Διεθνή Ογκολογικά Συνέδρια και ενημερώνονται μέσα από εκπαιδευτικές, μετεκπαιδευτικές διαδικασίες και βιβλιογραφικές αναφορές. Το Τμήμα συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα, ενώ συνεργάζεται με άλλες Ογκολογικές Εταιρείες για κοινά ερευνητικά προγράμματα. 

Από το 2000 το Γ’ Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας και Χημειοθεραπείας διοργανώνει με επιτυχία το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής Ογκολογίας, στο οποίο συμμετέχουν εξέχουσες ιατρικές προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Ογκολογίας και της Έρευνας από όλη την Ελλάδα.

Ο Διευθυντής του Τμήματος ως Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου οργάνωσαν τα 3 πρώτα Πανελλήνια ετήσια Συμεωνίδεια Συνέδρια για την Έρευνα του Καρκίνου (2018, 2019, 2020) στα οποία συμμετείχαν όλα τα ερευνητικά κέντρα για τον καρκίνο της Ελλάδος.

Πρόγραμμα Λειτουργίας

Καθημερινώς πλην αργιών και εορτών από 08:30 έως 15:00 κατόπιν ραντεβού.

Στα πλαίσια της Ολοήμερης λειτουργίας (απογευματινά ιατρεία), κατόπιν ραντεβού.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς