Αιματολογικό – Ογκολογικό τμήμα

Σχετικά με το τμήμα

Το Αιματολογικό Ογκολογικό τμήμα του ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το 1986 (ΦΕΚ  830/02.12.1986/Τεύχος Β’), με την Υπαγωγή του ιδρύματος Θεαγένειο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο στο ΕΣΥ, ως ειδικού Νοσοκομείου με σκοπό την παροχή ιατρικής φροντίδας ισότιμα προς όλους τους πολίτες, την επιστημονική έρευνα, την εφαρμογή προγραμμάτων ειδίκευσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και την ενημέρωση του κοινού για τα σχετικά θέματα.

Έκτοτε υπηρετεί τους παραπάνω σκοπούς αντιμετωπίζοντας ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες (οξείες και χρόνιες λευχαιμίες, λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα, πολλαπλό μυέλωμα και άλλες πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες, μυελοδυσπλαστικά και μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα) καθώς και νοσήματα που άπτονται της καλοήθους Αιματολογίας. Οι ασθενείς που παρακολουθούνται στο τμήμα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως νησιά, Θεσσαλία και Θράκη. 

To Αιματολογικό Ογκολογικό τμήμα βρίσκεται στον 6ο όροφο του Νοσοκομείου, δυναμικότητας 24 κλινών

Ιατρικό Προσωπικό

Δρ Ειρήνη Κατωδρύτου

Αιματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ

Δρ Ευγενία Βέρρου

Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

Θεοδοσία Παπαδοπούλου

Αιματολόγος, Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ

Νικόλαος Καραμπατζάκης

Αιματολόγος Επικουρικός ιατρός

ΚΛΙΝΙΚΗ -ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η λειτουργία μας περιλαμβάνει:

  • Νοσηλεία περίπου 2.000 ασθενών ετησίως.
  • Έκτακτη νοσηλεία ασθενών που παρακολουθούνται στο τμήμα σε καθημερινή βάση και όλο το εικοσιτετράωρο.
  • Παρακολούθηση ασθενών στο εξωτερικό ιατρείο,  που βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, περίπου 6.000 ετησίως.
  • Θεραπείες μίας ημέρας που πραγματοποιούνται στην  Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος, η οποία λειτουργεί από την Άνοιξη του 2022.
  • Συμβουλευτική αιματολογία που καλύπτει τις ανάγκες διαχείρισης αιματολογικών προβλημάτων σε ασθενείς άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου.

Το Αιματολογικό-Ογκολογικό τμήμα συμμετέχει ενεργά, ιδιαίτερα μετά το 2018, σε διεθνείς, πολυκεντρικές μελέτες προσφέροντας στους ασθενείς πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες. Η διεξαγωγή των μελετών του τμήματος έχει πιστοποίηση ISO 9001:2015 και υποστηρίζεται από ειδικά καταρτισμένη ομάδα που διαρκώς αναπτύσσεται και εξειδικεύεται  Την ομάδα κλινικών μελετών απαρτίζουν όλοι/ες οι μόνιμοι/ες  ιατροί του τμήματος, 4 συνεργαζόμενοι/ες ιατροί,  2 νοσηλευτές/τριες και 4 συντονιστές/ριες μελετών. 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς