Εφημερίες Νοσοκομείου

Τηλεφωνικό Κέντρο

Επισκεπτήριο

Εφημερίες Νοσοκομείων

                                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Αλ. Συμεωνίδη αρ. 2

Τ.Θ.  181 83  -  Τ.Κ.  540 07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         Θεσσαλονίκη 12/06/2018

 • Έναρξη καθημερινής λειτουργίας της μονάδας PET/CT του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής ΑΝΘ "Θεαγένειο".

  Η Διοίκηση και το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής ΑΝΘ "Θεαγένειο” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη της καθημερινής λειτουργίας της μονάδας PET/CT του τμήματος καθώς έχει υπογραφεί η πολυαναμενόμενη σύμβαση μεταξύ του νοσοκομείου μας και της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ ΑΕ, εταιρείας παραγωγής του ραδιοφαρμάκου 18F-FDG, για την εξέταση Ποζιτρονικής Υπολογιστικής Τομογραφίας (PET/CT).

  Είναι γνωστό ότι η PET (Ποζιτρονική Τομογραφία) με την ενσωμάτωση της CT (Ηλεκτρονικής Αξονικής Τομογραφίας) αποτελεί μία σύγχρονη, απεικονιστική, διαγνωστική μέθοδος, η οποία παρέχει πληροφορίες για τη μεταβολική δραστηριότητα των απεικονιζόμενων ιστών και οργάνων, με παράλληλη απεικόνιση ανατομικών λεπτομερειών. Το πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενο PET ραδιοφάρμακο είναι η επισημασμένη με 18F, φθόριο-2-δεσοξυγλυκόζη (ραδιενεργός γλυκόζη, 18F-FDG) ο μεταβολισμός της οποίας καθιστά δυνατή την απεικόνιση μικρών εστιών καρκινικών όγκων.

  Η μονάδα PET/CT του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΝΘ "Θεαγένειο" διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας PET/CT μηχάνημα (Time of Flight) και έμπειρο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα ξεκίνησε η διενέργεια εξετάσεων και με άλλα ραδιοφάρμακα όπως 18F-Choline και 18F-NaF περισσότερο εξειδικευμένα για ορισμένους τύπους κακοήθειας όπως ο καρκίνος του προστάτη αδένα, ενώ αναμένεται άμεσα το πλέον σύγχρονο ραδιοφάρμακο 18F-PSMA , που όχι μόνο βοηθά στην έγκαιρη και ακριβή εντόπιση ακόμη και μικρών εστιών προστατικού καρκίνου αλλά ανοίγει και νέες θεραπευτικές προοπτικές.

  Με τις νέες εξελίξεις θα διευκολυνθεί η άμεση διεκπεραίωση των παραπομπών για την εξέταση 18F-FDG PET/CT παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στον ευαίσθητο πληθυσμό των ασθενών με νεοπλασματική νόσο. Οι αυξημένες ανάγκες της τριτοβάθμιας περίθαλψης πλέον είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν, ιδίως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά και άλλων απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ίση πρόσβαση όλων των πολιτών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ανεξαρτήτως της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.

         H ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

          ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

  -->

  

Φωτογραφίες Θεαγενείου

Copyright 2012 - Theageneio General Hospital of Thessaloniki - Designed and Developed by PbP