Εφημερίες Νοσοκομείου

Τηλεφωνικό Κέντρο

Επισκεπτήριο

Εφημερίες Νοσοκομείων

                                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Αλ. Συμεωνίδη αρ. 2

Τ.Θ.  181 83  -  Τ.Κ.  540 07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         Θεσσαλονίκη 08/10/2018

 • Η Διοικήτρια και το Κέντρο Αγωγής Υγείας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο», διοργάνωσαν εισαγωγική ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων αγωγής υγείας του Θεαγενείου, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με θέμα πάντα την εκπαίδευση και τίτλο: «Μαθαίνω να αγαπώ να μαθαίνω!».

   Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η «Φωτεινή επιγραφή σε Ξύλινη Παράγκα» του ακαδημαϊκού, Θανάση Σμοκοβίτη, σε μαύρο θέατρο. Noήματα, όπως αυτά της σημασίας της εκπαίδευσης με όραμα και ευαισθησία προς τους μαθητές, αλλά και του βαρυσήμαντου έργου των παιδαγωγών κυριάρχησαν και έγιναν αφορμή για συζήτηση, μετά το πέρας της παρουσίασης.

  Η είσοδος ήταν ελεύθερη, ενώ το αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο από πολίτες, γονείς, παιδαγωγούς και μαθητές του Νυχτερινού Σχολείο Εύοσμου. Ο λόγος του ακαδημαϊκού Δασκάλου Αθανάσιου Σμοκοβίτη, επίκαιρος και διαχρονικός, άγγιξε τις καρδιές των ακροατών, που ζήτησαν να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Έτσι ομάδες γονέων, παιδαγωγών και επαγγελματιών υγείας θα ξεκινήσουν αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά το ταξίδι στην αναζήτηση ενός άλλου τρόπου στην εκπαίδευση και την πρόληψη, με όχημα το θέατρο και την αυτογνωσία.

  Το Θεαγένειο εδώ και μια δεκαετία στηρίζει το έργο των παιδαγωγών της περιοχής ευθύνης του, ενδυναμώνοντας τους ίδιους να γίνουν καλύτεροι και αποδοτικότεροι δάσκαλοι και επιπλέον αυξάνοντας την ψυχική τους ανθεκτικότητα. Το θέατρο φαίνεται να είναι ένας πολλά υποσχόμενος δρόμος με μεγάλη ανταποδοτικότητα, προς τον εαυτό, αλλά και προς την Κοινότητα, που διψά για γνώση και ποιότητα.

         H ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

          ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

  

Φωτογραφίες Θεαγενείου

Copyright 2012 - Theageneio General Hospital of Thessaloniki - Designed and Developed by PbP