Εφημερίες Νοσοκομείου

Τηλεφωνικό Κέντρο

Επισκεπτήριο

Εφημερίες Νοσοκομείων

                                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Αλ. Συμεωνίδη αρ. 2

Τ.Θ.  181 83  -  Τ.Κ.  540 07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         Θεσσαλονίκη 06/06/2018

 • Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Φωτεινή επιγραφή σε Ξύλινη Παράγκα» του ακαδημαϊκού Θανάση Σμοκοβίτη ,την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στο αμφιθέατρο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», με θέμα πάντα την εκπαίδευση ..

  Η θεατρική παράσταση δημιουργήθηκε για να τιμηθεί ο ακαδημαϊκός Δάσκαλος, Αθανάσιος Σμοκοβίτης, στο πλαίσιο ψυχοεκπαίδευσης παιδαγωγών πάνω στο έργο του, από το Κέντρο Υγείας του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο». Οι παιδαγωγοί δε συζητούν για τις αδυναμίες τους να εκτεθούν στο ακροατήριο, αλλά δρουν και τις ξεπερνούν. Μετατρέπονται σε ηθοποιούς και σκηνογράφους.

  Η είσοδος ήταν ελεύθερη, ενώ το αμφιθέατρο κατάμεστο από πολίτες, γονείς, παιδαγωγούς, συγγενείς του Σμοκοβίτη και φοιτητές του, καθώς και λίγους συναδέλφους του. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, καθώς πέρα από την προσωπική του ιστορία, ακούστηκαν λόγια σοφίας δοσμένα με θεατρικές εικόνες. Λόγος επίκαιρος και διαχρονικός. Λόγος που άγγιξε τις καρδιές των ακροατών που ζήτησαν επίμονα μία δεύτερη ευκαιρία, για να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθιά και πυκνά νοήματα της παράστασης, καθώς επίσης για να έχουν και άλλοι πολίτες την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

  Από την πλευρά μας θεωρούμε την πιλοτική εφαρμογή ιδιαίτερα επιτυχή και δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε το έργο εκ νέου το φθινόπωρο, οπότε θα ξεκινήσουν τα νέα τμήματα εκπαίδευσης παιδαγωγών και γονέων.

         H ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

          ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

  

Φωτογραφίες Θεαγενείου

Copyright 2012 - Theageneio General Hospital of Thessaloniki - Designed and Developed by PbP